top of page

STICHTING EARLYBIRDS

Waardevol, Uniek, Liefdevol!

Voor het grootste deel van mijn carrière werk ik al samen met de stichting, dat is op dit moment ongeveer vijf jaar. Door de jaren heen heb ik al meer dan 140 familie’s mogen fotograferen en daarvoor ben ik ontzettend dankbaar. Doordat ik bij deze speciale momenten aanwezig mag zijn brengt mij dat veel geluk en voldoening in het leven. Vroeger heb ik veel gefotografeerd in de provincie Utrecht, nu woon ik in de Achterhoek en kan je mij ook vinden in Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel.

De reden waarom ik uiteindelijk bij Earlybirds terecht ben gekomen is eigenlijk een bijzonder verhaal. Toen ik begon als fotograaf was ik erg onzeker om te werken en mijn grootste zorg was mijn Nederlandse taalbeheersing. Dit was, totdat ik mijn redder in nood tegenkwam, Charlie. Charlie zag mij als een persoon zonder taalproblemen en zij zag mij als de persoon die ik nu ben. Zij nam mijn angsten weg en heeft mij geholpen om mijn talent te realiseren. Zij gaf mij het gevoel alsof ik niet meer alleen was en zij geloofde echt in mij. Door haar heb ik de kans gekregen om mezelf te kunnen ontwikkelen als storyteller. Ik heb geleerd dat een ‘’normale’’ dag voor iedereen veel speciaals met zich meebrengt. Wonderen gebeuren elke dag, en mijn doel als fotograaf is om dat wonder aan iedereen te laten zien. 

Het werk als fotograaf is best een eenzaam bestaan, maar door de communicatie en de kans om getuige te zijn bij deze bijzondere gebeurtenissen voel ik mij voldaan. Ik ben zo dankbaar voor het feit dat ik onderdeel mag zijn van iemands verhaal, en dat zij mij toevertrouwen dat ik hun intieme momenten juist over kan brengen naar de wereld. Het gevoel dat ik met mijn foto’s de wereld een klein beetje kan veranderen en mensen de goede kant van het leven te laten zien is alles voor mij, ik denk dat ik daarvoor op deze aarde ben gezet.

Elk verhaal is uniek, de feedback die ik nu nog steeds krijg zorgen ervoor dat de mensen niet vervagen in herinneringen, maar nog steeds in mijn leven zijn. De verhalen bij elk kind zijn dingen die je nooit vergeet, ze hebben een plek in mijn hart en ziel.

Meestal is elk verhaal positief en hoop ik alleen een glimlach te zien. Natuurlijk is dit niet altijd het geval, maar toch kom ik daar om mijn roze bril uit te lenen en zal ik ook de mindere verhalen altijd blijven steunen met de hoop dat het helpt om door te gaan en het geluk terug te vinden.

bottom of page